Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Έχουμε γενέθλια !!! 1 έτους το F.F.T- KATERINI !!!

Αρχίσαμε δειλά-δειλά στις 6 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2.011. Αρχικώς, ως Trofigiaskepsi. ΕΝΤΕΛΩΣ  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ μα με πολύ κέφι για διάδραση κι επαφή. Κάπου μέσα στο Καλοκαίρι, ψιλοαλλάξαμε τον τίτλο μας: έγινε FOOD FOR THOUGHT -KATERINI. To FOOD FOR THOUGHT συνεχίζει ν΄αντιπροσωπεύει την ανάγκη να δίνουμε τροφή για σκέψη και κουβεντούλα στον επισκέπτη του μπλογκ μας, και το Κατερίνη απλώς από πού οργανωνόμαστε.
1 χρόνος πέρασε. Πάντα ερασιτεχνικά. Μα πάντα με μεράκι !!!
Ως συντάκτης του κειμένου, θέλω να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ  τον Όφλι και τον Γκουρού ως συνοδοιπόρους, τον φίλο από την Αμερική  και τους εκατοντάδες επισκέπτες μόνιμους ή μη, που από το Καλοκαίρι μάς έχουν κάνει περίπου 16.000 pageviews, που σημαίνει ότι αν μετρούσαμε από τις 6.1.11, σίγουρα θα είχαμε ξεπεράσει τις 30.000 pageviews, αν αυτό λέει κάτι.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Παρακάτω μερικές από τις δημοσιεύσεις μας.

Προχθές, επέστρεφα από μια δουλειά με το ποδήλατό μου. Περνώντας λοιπόν, από μια οδό, τη Νοταρά, είδα κάτι που με έκανε να χαρώ πάρα πολύ: κάποια παιδιά μπρος στην είσοδο της πολυκατοικίας να παίζουν τράπουλα καθιστοί. Λίγα μόλις μέτρα παρακάτω, κάποια κοριτσάκια παίζαν (δεν το πίστευα....) ΚΡΥΦΤΟ.

Ναι... κρυφτό, μάγκες μου.... όπως εμείς στα 70s και στα τιμημένα 80s.. Κρυφτό. Χαμογέλασα..... Ευφράνθηκα. όχι τόσο για την αντανάκλαση των δικών μας παιδικών χρόνων που όλα τα παιχνίδια μας ήταν υπαίθρια ( σε εποχές βεβαίως μηδενικής εγκληματικότητας), όσο επειδή έχω ένα δείγμα ότι...ναι... στο 2011, υπάρχουν ακόμα παιδιά που το παιχνίδι τους δεν αρχίζει και τελειώνει μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή...

Δεν ξέρω πόσα είναι αυτά, πάντως έστω και για λίγο υπήρξε η χαρά, η ελπίδα, το διαφορετικό. Ναι. Είναι καλοκαίρι παιδιά, βγείτε έξω, παίξτε κρυφτό, μήλα, μπάλα,ζήστε, ΙΔΡΩΣΤΕ... ο υπολογιστής μπορεί να περιμένει το -δύσκολο- Χειμώνα......


ΝΟΝΟΣ
=================================================================================

Ελεγα και χτες ότι αυτά που γίνονται με τις ληστρικές περικοπές , αν γίνονταν με δεξιά κυβέρνηση θα είχε γίνει πανικός, θα είχαν καεί -τουλάχιστο-τα Βαλκάνια....
Η Ελλάς θα είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός, δε θα είχε μείνει τίποτα όρθιο, κυριολεκτικά.
Και δεν εννοώ, μη βιαστείς φίλε αναγνώστη, ότι με ΝΔ θα ήταν καλύτερα. Μιλώ απλώς, για τις αντιδράσεις.... Ακόμα θυμάμαι, πριν περίπου 20 χρόνια όταν ο Μητσοτάκης είχε τολμήσει να μιλήσει περί ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Κακός χαμός από τους συνδικαλίσταρους. Κι έβγαινε όλο το αντι-δεξιό μένος για την κακή Δεξιά κλπ. κλπ.
ΟΚ, ας πούμε ότι ο Μητσοτάκης είχε άδικο.
Τώρα που δε μιλάμε για 2-3 πράματα αλλά για εκατοντάδες πλέον και για ληστρικό αναίσχυντο πλιάτσικο εις βάρος του απλού πολίτη, ποιες οι αντιδράσεις; Για μένα, ελάχιστες, μικρές μπρος στα τερατουργήματα του Γιωργάκη και της παρέας του. Και δε μιλώ για τους έχοντες, τα λαμόγια κλπ. που καλώς γίνονται αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τον υπαλληλάκο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, το νέο που θα ήθελε-μα δεν μπορεί- να κάνει όνειρα.......
Δύο ως τώρα οι πυλώνες αντίδρασης: οι επιθέσεις, κυρίως φραστικές σε μεμονωμένους βουλευτές και οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
NONOS
==================================================================================

«Το χρέος μας γίνεται θηριώδες, θα μας καταπιεί από την ανείσπρακτη, ΥΠΟ ΑΣΥΛΙΑ, βάρβαρη φοροδιαφυγή δεκαετιών».

Eγραφα και χτες οτι αν αυτά τα ξεπουλήματα που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, τα έκανε δεξιά κυβέρνηση δεν θα είχε μείνει τίποτα μα τίποτα όρθιο....

Αφασία, καμία αντίδραση.
Στιγμή, όμως, για καθαρές εξηγήσεις…
Τις πταίει;
Αν και τώρα υποκριθούμε ότι δεν έχουμε απαντήσεις, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αδιόρθωτοι. Οι σημαδεμένοι του αιώνα. Οι γενιές που καταστρέφουν Πατρίδα αιώνων!
Εξηγούμαι. Ο εκτροχιασμός του χρέους οφείλεται κυρίως:

  1. Στο διαχρονικό (ελληνικού τύπου) σουπερσκάνδαλομίας ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ φοροδιαφυγής. Όπου, τεράστιο χρήμα «ταξίδευε», χωρίς ποτέ στάση ελέγχουσε ξένα «τεθωρακισμένα» χρηματοκιβώτια. Επτασφράγιστης μυστικότητας.
  2. Στις, επίσης, διαχρονικέςσούπερ αγορές όπλων- σούπερ μίζες με σταθερή επίκληση τον τουρκικό ανταγωνισμό… Οι μίζες των χαμένων δις ευρώ… Που ποτέ δεν φθάνουν –λόγω παραγραφής-στο Ειδικό Δικαστήριο. «Εξοφλούνται», στην κοροϊδία των παραπομπών για εντυπώσεις… Ποτέ δίκηΚανένας φυλακή.
Τις πταίει;
Οι ανίκανες ηγεσίες δεκαετιών χρεώνονται το χορό των «μαύρων» δις ευρώ. Αυτές, επέτρεψαν –και επιτρέπουν-στο άπληστο χρήμα να φοροδιαφεύγει. Νομίμως.
Να συμπεριφέρεται σαν υπερκυβέρνηση. Που κάνει ό,τι θέλει. Όποτε θέλει.
Δεν φοροδιαφεύγουν τα «ψίχουλα». Οι φουκαράδες. Αυτούς, τους αρπάζουν αμέσως. Αν κρύψουν έστω και δίφραγκο, τους στέλνουν και φυλακή…
Τις πταίει;
Τα διεφθαρμένα κρατικά συμβόλαια που έπαιρναν –και παίρνουν-οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι εθνικοί «πάμπλουτοι» του πάμπτωχου –σήμερα και έκπτωτου- Έθνους μας!..
Τώρα, λοιπόν, που στεκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού –στις σειρές αναμονής…
Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Να δούμε τα μούτρα μας. Τις ευθύνες μας.
Να δούμε, καρέ-καρέ. Εξουσίες, παραεξουσίες, συνδικαλιστάδες.
Να δούμε, κομματάρχες. Κομματικά «εμιράτα». Διορισμένους κομματικούς «στρατούς» (συνήθως ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή και άλλες ΔΕΚΟ).
Να δούμε, τη διαχρονική εισβολή ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Το λάθος ελληνικό όνειρο, όλων των γενιών. Όλων, των οικογενειών!..
Να δούμε, το επιθετικό κομματικό ρουσφέτι που υπερπλημμύρισε το κράτος και χρεοκόπησε τα κρατικά ταμεία.
Να ανεβάσουμε στο κάδρο όλους τους υπευθύνους της σημερινής κόλασης,
Χωρίς, καμία εξαίρεση.
Αν μπορέσουμε και μετρήσουμε, έστω και με τραγική καθυστέρηση, το πόσο κακό κάναμε στη χώρα και στους εαυτούς μας…
Ίσως, ξανασυναντηθούμε με την Ελπίδα.
Αλλά, πώς να μιλήσεις για Ελπίδα…
Όταν, ούτε και σήμερα, που καίγεται η Ελλάδα…
Δεν έχει γίνει ακόμα ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ στην Ευρώπη να ανοίξουν όλους τους ελληνικούς λογαριασμούς στις τράπεζες της ΕΕ και Ελβετίας που ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να το πράξουν βάσει των ευρωπαϊκών κεκτημένων.
Ποιους ή τι φοβούνται;
Μήπως, ότι μπορεί εκεί να βρεθεί το μισό χρέος της χώρας;
Έστω, και στο παραπέντε…
Μπορούν ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τι σημαίνει για τους ίδιους;
Αν διαπραχθεί, ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, παράλειψη καθήκοντος που ισούται με εθνική συμφορά;

Υ.Γ. Είχε γραφτεί το άρθρο όταν πληροφορήθηκα τη δήλωση του επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.
Είπε στην Ευρωβουλή:
«Το ελληνικό χρέος οφείλεται κυρίως στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή».
Και πρόσθεσε:
«Σε περίπτωση αιτήματος της Ελλάδας όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ είναι υποχρεωμένες να δώσουν όλα τα στοιχεία των ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών».
Το πιάσατε το υπονοούμενο;

ΝΑΣΟΣ ΤΣΑΓΚΑΝΕΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

OFLIS

===============================================================================

KATAΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ



Ελέχθη από τον Βραζιλιάνο νομπελίστα ογκολόγο γιατρό

Drauzio Varella.

"Στο σημερινό κόσμο επενδύονται 5 φορές περισσότερα για φάρμακα για

την αντρική ανικανότητα και την σιλικόνη για γυναίκες από ότι για την

θεραπεία του αλτσχαιμερ. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε ηλικιωμένες με

μεγάλα στήθη και ηλικιωμένους με σκληρό πέος, αλλά κανένας από αυτούς

δεν θα θυμάται σε τι του χρησιμεύει."


GUS
================================================================================

Σε σύνδεση με την εκπομπή «Μες στην καλή χαρά», η Μαλού Κυριακοπούλου και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, μίλησαν με τη Ναταλία Γερμανού για τη μεταξύ τους σχέση και τον αποψινό τελικό.

Αρχικά η Μαλού δήλωσε: «Είναι από τα live που μπορεί να είναι τελικός αλλά είμαστε χαλαροί. […] Δεν έχουμε τον ανταγωνισμό, δεν θα στεναχωρηθούμε» ενώ ο Παναγιώτης πρόσθεσε «Νιώθουμε πάρα πολύ ωραία, το βλέπουμε σαν πάρτυ. Θα είναι τιμή μου να χάσω από τη Μαλού».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, μάλιστα, οι δύο παίκτες συμφώνησαν πως έχουν σκεφτεί να συνεργαστούν στο μέλλον και πως είναι μια ιδέα στην οποία πιστεύουν πολύ και οι δύο.

Οι δύο παίκτες μάλιστα μίλησαν για τα προτερήματα και τα ελαττώματα που βρίσκει ο ένας στον άλλον. Την αρχή έκανε ο Παναγιώτης λέγοντας: «Ένα ελάττωμά της είναι ότι ξυπνάει πάρα πάρα πολύ νωρίς. Τώρα για τα θετικά της είναι πάρα πολλά δεν μπορώ να επεκταθώ πάνω στο θέμα, έχει πάρα πολλά θετικά η Μαλού» ενώ στην αντίστοιχη ερώτηση η Μαλού απάντησε: «(Τα) προτερήματα είναι φανερά. Απίστευτος μουσικός, με παιδεία, το χει σπουδάσει, είναι απίστευτος performer».

Οι παρουσιαστές τότε είπαν ότι οι δυο υποψήφιοι είχαν ξεχωρίσει από την αρχή του Greek Idol και τους ρώτησαν αν το είχαν αντιληφθεί. Η Μαλού σχολίασε: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορούμε να δίνουμε στον κόσμο. Εμένα μου αρέσει να τραγουδάω, όπως και ο Παναγιώτης, αλλά το τι παίρνει ο άλλος δεν μπορώ να το ξέρω» ενώ ο συμπαίκτης της πρόσθεσε «Όταν είναι μια κάμερα μπροστά μου θα είμαι ο Παναγιώτης, θα είμαι ο εαυτός μου, αν δεν αρέσει αυτό στον κόσμο θα με ψηφίσουν να φύγω από το σόου, έτσι έλεγα».

Τέλος, οι δύο παίκτες αποκάλυψαν ποια συμβουλή της κριτικής επιτροπής έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Η Μαλού έκανε την αρχή λέγοντας: «Αυτό που έχω κρατήσει είναι ότι στην αρχή ήμουν πιο μαγκωμένη και τώρα το προσπαθώ. Σιγά σιγά, νιώθω πιο άνετα στη σκηνή. Αυτή είναι μια συμβουλή από τους κριτές και το χω κρατήσει» ενώ αντίστοιχα ο Παναγιώτης ανέφερε: «Πιστεύω ότι είχαν δίκαιο που έλεγαν κάτι για το Broadway. Προσπάθησα να το αποβάλω από μέσα μου. Το κράτησα σαν συμβουλή και προσπάθησα (κάθε φορά) να είμαι αυτό που θέλει το τραγούδι να είμαι».

Ο τελικός του Greek Idol προβάλλεται απόψε στις 21.00 από την τηλεόραση του Alpha.

v.i.p
======================================================


1 σχόλιο: