Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κι αυτός;;; (Για Μέσι...)

Και ο Σωτηρακόπουλος λέει το ίδιο που λέει τόσον καιρό, επίμονα, ο  Nonos... http://foodforthought-katerini.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6109.html
 Ακολουθεί το άρθρο Σωτηρακόπουλου...
Η ηλικία του είναι ιδανική, το μέρος που διεξάγεται το Μουντιάλ ερεθιστικό. Για τον ίδιο τον Λιονέλ Μέσι αυτό είναι το Μουντιάλ της ζωής του. Η προσμονή μίας χώρας που λείπει από την κορυφή σε Μουντιάλ σχεδόν 30 χρόνια τεράστια. Για την Αργεντινή που τελευταία φορά που πανηγύρισε κάποιο τίτλο ήταν το Κόπα Αμέρικα του 1993, αυτό το επερχόμενο παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία αληθινή πρόκληση και για τον ίδιο τον Μέσι η απόλυτη ευκαιρία να βάλει το όνομα του πάνω από κάθε παίκτη που στο παρελθόν κατάφερε να λέγεται κατά καιρούς κορυφαίος.

Οι συγκρίσεις του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα αναπόφευκτες. Αλλά όσο ο Μέσι δεν κατορθώνει να οδηγήσει την χώρα του στη ποδοσφαιρική γη της επαγγελίας όπως έκανε ο Pimpe d'oro το 1986 στο Μεξικό, τότε θα παραμένει στη σκιά του. Αρα η όλη υπόθεση μοιάζει μονόδρομος. Η τώρα ή ποτέ για τον Λίο και η εξήγηση είναι απλή: τη φετινή χρονιά ήταν σκιά του εαυτού του, αφού τα στάνταρ που έθεσε ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια με τις απίστευτες επιδόσεις του, σαν θηλιά του τύλιξαν το λαιμό! Ο Μέσι δεν έγινε φυσικά κακός παίκτης. Απλά μεταβλήθηκε σε πιο ...γήινος. Μαζί του και επειδή δεν ήταν καλή η σεζόν και για τον Τσάβι, προσγειώθηκε απότομα και η Μπαρτσελόνα. Συνεπώς δεν ήταν τυχαίο πως οι μπλαουγκράνα έμειναν με αδεια χέρια από τη στιγμή που το πυρηνικό τους όπλο δεν ήταν ούτε καν απλά καλός με βάση το τι μπορεί στα αλήθεια να προσφέρει.

Από την άλλη όμως όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι του στη Βαρκελώνη έμενε και ο φυσιοθεραπευτής της εθνικής Αργεντινής με τον οποίο όπως αποκάλυψε η SPORT ο Μέσι έκανε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης. Αυτό έφερε πρόβλημα στις ισορροπίες στην ομάδα, ταρακούνησε τα αποδυτήρια και έφερε στην επιφάνεια και την όποια γκρίνια για το καινούργιο συμβόλαιο! Τέλος καλό όλα καλά όμως, αφού η υπογραφή που συνοδεύεται με δεκάδες εκατομμύρια τον αφήνει πια απερίσπαστο στο στόχο!

Τώρα μπροστά του βλέπει μόνο το Μουντιάλ και το ότι είναι φρέσκος και πολύ λιγότερο καταπονημένος πιθανότατα να είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της επιτυχίας. Ο ίδιος ο Μέσι σε συνέντευξη του, παραδέχεται πως ζηλεύει αυτούς που έχουν κρατήσει στην αγκαλιά τους το τρόπαιο του Μουντιάλ και είναι βέβαιο πως ονειρεύεται τα βράδια τη στιγμή που μέσα στη Βραζιλία, θα κατορθώσει να πάρει την Αργεντινή από το χέρι και την πάει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου! Αν συμβεί ο θρόνος του Μαραντόνα θα απειληθεί οριστικά αφού όσους τίτλους και αν κατακτήσει με ομάδες ένας παίκτης η απόλυτη δόξα είναι η στιγμή που κρατάς το κύπελλο FIFA στα χέρια σου!

Σωματικά ο Μέσι σίγουρα θα είναι καλύτερος από το 2010. Μένει να δούμε αν θα είναι και αγωνιστικά. Τότε στη συντριβή των Αργεντινών από τη Γερμανία, ο Λίο φάνηκε ξεκάθαρα πως προσπαθούσε αλλά τον είχαν οι δυνάμεις του εγκαταλείψει! Το 2006 ήταν παιδάκι ακόμη και ο Πέκερμαν δεν τον εμπιστεύτηκε στα δύσκολα στον προημιτελικό με τους διοργανωτές Γερμανούς. Το 2018 στη Ρωσία τα χρόνια θα έχουν κυλήσει και ίσως να μην είναι πια αυτός που απολαμβάνουμε διαρκώς από το 2008 και έπειτα. Ο χρόνος είναι αμείλικτος έχθρός και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται πέφτει σε τοίχο! Μόνο να τον ξεγελάσεις για λίγο μπορείς χωρίς να τον νικήσεις όμως. Ο Μέσι σε αυτό το Μουντιάλ ξέρει πως είναι η ευκαιρία του, ακριβώς επειδή είναι στη Βραζιλία και οι απαιτήσεις για την Αργεντινή δεν είναι ασφυκτικά επίμονες για νίκη.

Πόσο πιθανό το βλέπω; Θα σας το πω διαφορετικά: αν ο Μέσι καταφέρει να βρει τα πατήματα του η Αργεντινή για μένα είναι η μοναδική ομάδα, λόγω καλού ρόστερ και όχι κατ' ανάγκην ενδεκάδας που μπορεί να αρπάξει το τρόπαιο από τα χέρια των διοργανωτών! Αν γίνει τότε ο μικρόσωμος Λίο θα χαράξει οριστικά και αμετάκλητα το όνομα του στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής αθανασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου