Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πόκερ Η.Π.Α - Β. Κορέας

«Κάθε κατάλληλο μέτρο» θα λάβει η Ουάσινγκτον για να προστατευτεί από της απειλές της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ Σεμπάστιαν Γκόρκα, με φόντο το κλίμα έντασης που κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σαφής: θα χρησιμοποιήσει κάθε κατάλληλο μέτρο για να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους πολίτες τους» δήλωσε ο Γκόρκα στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν ανακοινώνουμε τα μελλοντικά σχέδιά μας ούτε πώς πρόκειται να αντιδράσουμε» πρόσθεσε. «Αν δείξεις στους παίκτες γύρω από το τραπέζι του πόκερ τα χαρτιά σου, θα χάσεις το παιγνίδι. Δεν είναι καλή ιδέα στα χαρτιά, είναι μια πολύ κακή ιδέα στη γεωπολιτική».

Η ένταση έχει κορυφωθεί αφότου η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δύο δοκιμές πυρηνικών βομβών πέρυσι και δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τον Ιούλιο. Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν θα επιτρέψει στην Πιονγκγιάνγκ να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο που θα έχει την ικανότητα να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου