Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αθερίνα στο τηγάνι

Νοστιμότατα τραγανά ψαράκια, υπέροχα σαν μεζές με το ούζο, τη μπύρα ή το λευκό κρασί. Γίνονται εύκολα και πολύ γρήγορα. Από το radicio.com

Αποτέλεσμα εικόνας για αθερινα

Υλικά:

Αθερίνα: 600 γρ. περίπου

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού κι επιπλέον αν χρειαστεί

Πιπέρι καγιέν: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Αλεύρι: 1 κούπα

Ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι): μπόλικο για τηγάνισμα.



Εκτέλεση:

Πλένετε την αθερίνα και την στεγνώνετε όσο μπορείτε.

Σε μεγάλη σακούλα τροφίμων βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψάρια, κλείνετε την σακούλα και την ανακινείτε να καλυφθούν καλά τα ψάρια. Τα βγάζετε από την σακούλα και τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα ταρακουνάτε να πέσει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε βαθύ κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγα – λίγα τα ψάρια και τα τηγανίζετε για 2 – 3 λεπτά. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Αν θέλετε τους προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη.

Τα σερβίρετε ζεστά με φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου